Contra el ‘genocidi migratori’

23/04/15

El passat diumenge 19 d'abril, una embarcació amb unes 700 persones va naufragar al nord de les costes de Líbia, 120 milles a prop de Lampedusa. Aquella mateixa setmana, al voltant de 400 persones morien en enfonsar-se el vaixell en el que viatjaven, i almenys dos altres embarcacions amb 200 i 300 persones a bord han desaparegut a les aigues del Mediterrani en els darrers dies. 

En el que va d'any, unes 1.727 persones han perdut la vida mentre intentaven arribar a Europa, segons l'OIM.

Ahir, dimecres 22 d'abril, un centenar de persones es va concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona en homenatge a les morts i contra el 'genocidi migratori', denunciant la responsabilitat de la UE i les seves polítiques i sobretot la de l'agència FRONTEX. 

———————-

Last Sunday 19th April, a boat with around 700 people drowned at Libia's north coast, 120 miles away from Lampedusa. That very same week, around 400 people died when the boat where they traveled sank, and at least another two boats with 200 and 300 people on board have disappeared in the Mediterranean sea last days. 

So far in 2015, about 1.727 people have lost their lives while trying to reach Europe, according to the OIM.

Yesterday, Wednesday 22nd, around hundred people gathered in front of Barcelona's city hall to pay homage to those deaths and against the ongoing 'migrant genocide', denouncing EU's policies and responsibility and, foremost, of FRONTEX agency.  

Mayu Ruiz / Sergi Pujolar / Collectif Krasnyi

© 2024 Krasnyi Collective