Lo riu és vida, no una mercaderia

07-02-2016

Milers de manifestants, vinguts d’arreu de Catalunya, han participat a la manifestació més gran mai vista a les terres de l’Ebre per oposar-se al recentment aprovat ‘Pla de la conca de l’Ebre’, que entra dins d’una planificació hidrològica que regula una dotzena de conques i rius ibèrics, i en defensa d’una nova cultura de l’aigua que no es posi al servei dels poder especuladors que volen fer de l’aigua un bé privat i regulat.

Es denuncia que, partint de falses demandes agràries, el pla afavoreix que les concesions d’aigua estiguin supeditades a les lleis dels mercats i no a la pagesia. Un pla que no té en compte la conservació d’hàbitats naturals i de fauna i flora , i que fa inviable mantenir un cabal ecològic suficient per al manteniment dels ecosistemes naturals al llarg de la conca, incloent el Delta de l’Ebre.

———-

More than 50.000 people from all over Catalonia participated in the biggest protest ever seen in ‘Terres del Ebre’ (south Catalonia) to complain about the ‘Ebro’s basin Plan’, part of a bigger plan that includes more than twelve basins and rivers in Spain. They demanded new ‘water politics ‘ that don’t convert water into a private property.
They reported that, based on false rural demmands, the plan will favour water concessions to be dependent on free market laws instead of farming necessities. A plan that doesn’t consider natural environment conservation, and makes impossible to mantain a sufficient volume of water in order to maintain the ecosystem all over the basin, includig Ebro Delta.

Sergi Pujolar/ Sergi Rugrand / Collectif Krasnyi BCN

© 2024 Krasnyi Collective